óceánok és tengerek

Belső erők által: Árkos tavak: pl. Balaton, Bajkál-tó, Tanganyika-tó, Holt- tenger. Vulkanikus tavak: krátertavak, kalderatavak pl. SzentAnna-tó.

o többnyire a kontinentális talapzat (self) fölött helyezkednek el →sekélyek o pl. Északi-, Karib (Antilla)-, Ohotszki-, Kelet-kínai-tenger, Kaliforniai- ...

legnagyobb mélysége: 11034 m Marianna-árok) ... legnagyobb mélysége: 9219 m Puerto Rico-árok) ... legnagyobb mélysége: 7455 m Jávai-árok) tenger:.

li áthelyeződése következtében megváltoznak az állan- dó szelek térségei is. ... Thor Heyerdahl (olv. túr hejerdál) norvég utazó feltételezé-.

A tengeri területek esetében a megismerés gazdasági (katonai) kényszere a ... a mérési munkálatokkal párhuzamosan készül el a mélységvonalas térkép egy sza-.

ténész, Baráth Katalin első kötete, az Ida és az aranygyapjú. ... tatlan magány- és veszteségérzethez: a versek Atlantiszának fekete homokja a me-.

A «Holt tenger» fogalomnak többszörös, nem csak a Földközi tenger partjain ... még akkor is, ha azok nem is figyelhetők meg közvetlenül, hogy nyomok vannak ...

állítótérben Vaszary János, aki otthonosan mozgott a francia ... otthont bennük (Vaszary Ga- ... liter bor hozható be vám- és adómentesen. Alkohol- és do-.

Oldalunk használatával beleegyezik abba, hogy cookie-kat használjunk a jobb oldali élmény érdekében.